Tango concert weekend - 27, 28 en 29 november 2009

Zondag 29 november:

Foto's Peter van Breugel - www.tangovista.nl

Foto's Jan van den Eijnden

Foto's Frank Bunnik

Zondag 29 november – concert in Hilvaria studio

Het was niet de eerste keer dat het KlarinetNsemble een concert geeft, waarbij tangomuziek centraal staat.

Na hét huwelijk in 2002 was de tangomuziek in één klap bekend bij het grote publiek en het inspireerde Maarten Jense om ook met het KlarinetNsemble een tangoconcert te geven. Dit bleek een doorslaand succes: zowel in “De Waag” in Leiden als in de kerk van Esbeek was het in grote getale opgekomen publiek laaiend enthousiast.

De tangoconcerten in Leiden en Esbeek vonden zo’n zeven jaar geleden plaats. Nu is de tijd rijp om opnieuw de focus te leggen op de tangomuziek, maar dit keer pakt het KlarinetNsemble het grootser aan. Vanzelfsprekend voert het KlarinetNsemble alleen tangomuziek uit. Het gaat om specifieke composities voor het ensemble zelf en arrangementen van bekende tangomuziek van onder andere Astor Piazzolla.

Bij het concert speelden ook saxofoniste Martijne Janssen-Van Dijk en accordeonist/zang Huub de Bruijn mee. Verder leverde een professioneel tangodanspaar (Esther Heitzer & Ilja Bitterling) een bijdrage aan het concert.

Het geheel van muzikale werken wordt aaneen gesmeed door anekdotes en door voordrachten waarin in enkele strofen een dramatische geschiedenis wordt verteld. Het ensemble wil een zo realistisch mogelijk beeld geven van de tango en de tangomuziek.Kortom: muziek, zang, dans, decor, alles in Argentijnse tangosferen. Met het tangoprogramma wil het KlarinetNsemble het publiek nader kennis laten maken met de prachtige tangomuziek.

Het was de bedoeling dat het publiek helemaal opgaat in de muziek en sfeer die het ensemble heeft neergezet. Met dit programma waarbij de klarinet de tango ontmoet (Clarinete y Tango), wordt van het begin tot het eind een betoverende sfeer neergezet, waardoor de bezoeker zich zeventig minuten lang in Buenos Aires, het Parijs van Zuid-Amerika, waande.

Het was een hartstochtelijk optreden dat zijn weerga niet kent!

Er heeft iets plaatsgevonden waar nog lang over zal worden gesproken en met warme, gepassioneerde gevoelens aan zal worden teruggedacht….

Niet alleen de tanguero, maar iedereen heeft vurig van dit programma genoten met Pure Passie en Poëzie!

Wat eraan vooraf ging:

Vrijdag 27 november + zaterdag 28 november

Foto's Gijs en Coen van Walbeek - www.finepictures.nl

Het was
UITVERKOCHT

'Tango - Pure Passie en Poëzie' werd mogelijk gemaakt dankzijadvertenties

- Automobielbedrijven Vingerhoets,Diessen
- Mart van den Broek, Glas- en Schildersbedrijf
- Partycentrum Hercules Diessen
- Gouden Carolus, Hilvarenbeek

- Graveka Diessen
- van Dal Installaties, Diessen
- Kies toptuinen
- Van Gils tegelwerken
- Rabobank Hilvarenbeek - Oisterwijk
- Interpolis, Tilburg