Zo 9 november 2014

Benefietconcert: De Beerzen - Oirschot - Spoordonk voor Indonesie´


Zondagmiddag 9 november om 15.00 uur in de St Petrus Basiliek in Oirschot

Medewerking wordt verleend door het KlarinetNsemble o.l.v. Maarten Jense. Zij spelen o.a. Toccata en Fuga van Johann Sebastian Bach en een speciaal voor dit ensemble gecomponeerd werk van Frank van Nimwegen. Dit ensemble bestaat uit 20 beroepsmusici en betere amateurs met vertegenwoordiging van vrijwel de gehele klarinet-familie: bes-klarinet, es-klarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet. Het ensemble staat borg voor hoge kwaliteit. Een lust voor het oor!


Daarnaast wordt medewerking verleend door het Renaissance koor Vicus Artis van Kunstkwartier Helmond o.l.v. Esther Sijp. Zij zingen a capella werken van de Oirschotse componist Christiaan van der Ameijden (1530 - 1605) en tijdgenoten. Het koor bestaat uit 15 - 20 enthousiaste zangers met passie voor oude muziek.

Tot slot wordt door beide ensembles een dubbelkorig werk uit gevoerd van Luca Marenzio: O mille volte.

Doel
Met dit concert willen wij 3 projecten in Indonesië ondersteunen waar mensen uit De Beerzen / Oirschot / Spoordonk werken:
- Marjanne Oomen uit Oirschot werkt in Singaraja Bali als fysiotherapeut voor kinderen met lichamelijke beperkingen.
- Broeder Piet van Hoof uit Westelbeers werkt in Sintang West Borneo. Door voedselvoorziening voor kinderen van de basisschool en een klein selfsupporting landbouwproject wil hij ondervoeding bestrijden.
- Frater Ad Hems uit Middelbeers werkt in Balige Noord Sumatra. Hij is verbonden aan een jongensinternaat waarvan het dak aan vervanging toe is.

Organisatie
Werkgroep Kerk&Wereld (K&W) parochies Oirschot-Spoordonk
Missie Ontwikkelingssamenwerking Vrede (MOV) parochies Oost-West-Middelbeers

De entree is gratis - met collecte tbv de 3 projecten.