De kerk is verwarmd

Op zaterdagavond 11 november geeft het KlarinetNsemble o.l.v. Maarten Jense samen met violiste Annemieke Cortens een concert in de St. Petruskerk in Hilvarenbeek. Het programma begint gevarieerd met een zestal werken van Holst, Dvorak, Mozart, Larsson, Piazzolla en Jense. Dit is de opmaat voor het vioolconcert ìIn Passingî van Philip Walton.
Walton is sinds 1983 violist bij het Ulster Orchestra (Noord-Ierland) en dirigeert en componeert. Schreef ook een hoornconcert, klarinetconcert en een concert voor hobo en Engelse hoorn. Op verzoek van Jac van Steen, internationaal gerenommeerd opera dirigent en wonend in Esbeek, werkte Walton zijn symfonische vioolconcert ìIn Passingî om voor het KlarinetNsemble met Annemieke Corstens als solist. Walton zal deze uitvoering zelf bijwonen.

Annemieke Corstens is haar muzikale opleiding op zeer jonge leeftijd begonnen en rondt haar studies aan de conservatoria van Tilburg en Brussel cum laude af. Is in die tijd al succesvol met het Nederlands strijktrio Boussu, waarmee vele concerten in binnen en buitenland worden gegeven. Speelt in Nederland een prominente rol in het inmiddels legendarische ìluistermuseumî van programmeur Piet Veenstra. Haar inzet voor de hedendaagse muziek resulteert in vele aan haar opgedragen composities. Ook als soliste met orkest maakt ze zich sterk voor een uiteenlopend repertoire. Is hoofdvakdocente viool aan het Fontys conservatorium. Mede door haar initiatief en passie voor jong viooltalent is de Young Musician Academy opgericht en tot bloei gekomen. Vele van haar oud-leerlingen hebben een gerespecteerde plaats gevonden in het binnenlandse en buitenlandse muziekleven.

Een heel interessant concert -zonder pauze en in een verwarmde kerk- waar wij u graag verwelkomen.

Zaterdag 11 november 20:00h
St. Petruskerk te Hilvarenbeek
Entree 15 euro p.p.

Kaarten kunnen worden besteld via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en gekocht aan het begin van de uitvoering (pinnen)