Za + Zo 10 + 11 oktober 2015
Concert

Het KlarinetNsemble o.l.v. Maarten Jense speelt

Le Carnaval des Animaux van Camille Saint-Saëns.

'Een vrolijke beestenboel in twee sferen'.

Het KlarinetNsemble streeft ernaar om jaarlijks met een verrassend concert voor het voetlicht te treden. Eerder werden twee prachtige tangoprojecten gerealiseerd inclusief zang en dans. En werd het publiek getrakteerd op een indrukwekkend Klezmerconcert.
Nu dus de vrolijke en af en toe ook serieuze beestenboel in het Carnaval der Dieren. Het bijzondere aan de twee uitvoeringen is dat ze compleet verschillend van karakter zullen zijn.

Solist bij het eerste concert op zaterdagavond is Michiel van der Sanden. Deze bekende Bekenaar zet zich al jaren in op breed cultureel gebied in Hilvarenbeek. Ook is hij presentator bij de VLOH en leidde hij menig politiek debat. Onlangs is hij voor al zijn verdiensten onderscheiden met de Jan Naaijkens Ring (de cultuurprijs Hilvarenbeek). Michiel is ook een begenadigd dichter. Op onnavolgbare wijze schreef hij nieuwe teksten bij de ‘oude’ muziek.

Het tweede concert op zondagmiddag ziet er helemaal anders uit. Het wordt een echte familievoorstelling voor jong en oud. Deze uitvoering wordt vormgegeven door theatermaakster Loutje Bosch. Loutje maakt al meer dan dertig jaar muziek en kindertheater. Ze zingt, speelt viool en gaat de interactie aan met het (jeugdige) publiek. Muziek in combinatie met theater, licht en beeld: alles wordt uit de kast gehaald.

Voorafgaand aan Le Carnaval des Animaux speelt het KlarinetNsemble een aantal populair klassieke muziekstukken waarbij alle leden van de klarinetfamilie weer tot hun recht zullen komen: de esklarinet, besklarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet.

Zaterdag 10 oktober: 20.15 uur
Zondag 11 oktober: 14.30 uur
Hilvaria Studio’s, Goirlesedijk 12b, Hilvarenbeek
Entree: € 10,00 (Kinderen t/m 12 jaar € 5,00) incl. consumptie

Kaartverkoop: kantoorboekhandel Peter Swaanen, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., aan de kassa

Laat je verrassen en kom allebei de keren!