Zondag 19 juni - 14:00 uur - Concert Binnenplaats - Elckerlyc - Hilvarenbeek

Terwijl de klanken van de 3e Hilvarenbeekse opera Confusio nog in onze hoofden naklinken, kondigen wij al weer een volgend concert aan: Het ìBinnenplaats concertî. Ivm personeelstekort vindt concert binnen plaats in Elckerlyc
Het KlarinetNsemble heeft voor deze gelegenheid trompettist Niek Jacobs uitgenodigd als muzikale gast. Het programma bevat een keur aan bekende klassieke werken van o.a. Mozart, Beethoven, Dvor·k en Tsjaikovski. Ook componeerde Niek speciaal voor dit concert een stuk voor trompet en klarinetensemble.

Het concert vindt plaats op zondag 19 juni aanvang 14:00 uur, op de uiterst sfeervolle binnenplaats van het gemeentehuis, maar bij een ongunstige weersverwachting wordt er uitgeweken naar CC Elckerlyc.

Kaarten · 10 euro p.p. zijn te koop via www.Elckerlyc.nu of aan de balie.

Niek Jacobs

Niek Jacobs (1988) studeerde trompet aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem.
Als trompettist remplaceert Niek in verschillende professionele orkesten, waaronder Het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest, Philharmonie zuidnederland, Het Balletorkest en Het Residentie Orkest.
Als trompetdocent is hij verbonden aan Het Factorium in Tilburg, Het Kunstkwartier in Helmond en de Tiliander in Oisterwijk.

De laatste jaren is Niek steeds meer bezig met het componeren van eigen muziek. Daarbij probeert hij een link te leggen tussen klassieke muziek en geÔmproviseerde muziek.

Fotos Mary-lou van Spreuwel